Pixelio 3D Scanner binnenkort op Kickstarter

Er komen steeds meer 3D scanners op de markt, helaas liggen de prijzen vaak nogal hoog. Daarnaast zijn er diverse (gratis) apps voor smartphones waarmee je 3D scans kunt maken, maar laat de kwaliteit nogal eens te wensen over. Pixelio slaat een brug met een apparaat die jouw smartphone gebruikt om 3D scans te maken.pixelio3

 

Wat doet de Pixelio Scanner?

Eigenlijk is het een draaiplateau met een aansluiting voor een smartphone. In principe werkt het met elke smartphone. Je installeert een app zoals 123D Catch van Autodesk (ze hebben geen eigen app) en laat het draaiplateau automatisch draaien rond een object in het midden. Het object kan daardoor niet te groot zijn. Als resultaat krijg je een 3D object met texture mapping die van hogere kwaliteit is dan bij een handmatige scan. Het resultaat hangt natuurlijk wel af van de kwaliteit van de gebruikte smartphone.

Ook voor panorama opnames

Je kunt de smartphone omdraaien en je krijgt als bonus een panorama machine. Het plateau draait weer rond met ditmaal de lens naar buiten gericht waarmee je perfecte panorama foto’s en videoclips kunt maken.

Door de omvang van het apparaat kun je slechts kleine voorwerpen scannen waarmee het niet zo veelzijdig is als een handheld 3D scanner. Het is daarmee geen alleskunner, je zou met een roterende eierwekker in feite overeenkomende resultaten kunnen bereiken.

De Pixelio staat via Bluetooth in verbinding met de smartphone om de foto’s te maken. Doordat er gebruik wordt gemaakt van een bestaande smartphone en bestaande software kan de prijs relatief laag blijven, in dit geval $199,-. De Pixelio is zojuist gestart met een Kickstarter campagne waarbij ze hopen voldoende geld binnen te halen voor een productiemodel.

Pixelio

Reageer op Facebook

reacties

Related News

Copyrıght 2014 3DPrimeur.nl. All rights reserved.