Advertorial: Offerte aanvragen voor een 3D printer?

De aanschaf van een 3D printer voor op de werkvloer is natuurlijk een kostbare en daarom ook erg belangrijke investering. Het is van belang om van te voren goed de tijd te nemen om diverse soorten 3D printers te vergelijken. Het maakt in dit geval niet uit of je de printer koopt, huurt of leaset – een goed vergelijk stelt je in staat om te besparen, zeker op de lange termijn.

3D printer kopen, leasen of huren?

Elke organisatie heeft een ander budget wat betreft de aanschaf van een 3D printer voor zakelijke gebruik. Wanneer je een ruim budget hebt raden wij je aan om de printer te kopen. De aanschafprijs en initiële investering mag dan hoog zijn, maar kopen is altijd voordeliger dan leasen.

leasen-of-kopen-3d-printer
Daarentegen kiezen de meeste bedrijven ervoor om een 3D printer te leasen. Wanneer jouw organisatie een beperkt budget heeft voor de investering van dure apparaten is leasen namelijk de beste optie. Bij leasen heb je niet in één keer een dure investering, maar wordt er maandelijks een bepaald bedrag afgeschreven, zo is het gemakkelijk om de cashflow te reguleren.
Meestal duurt zo’n dergelijk leasecontract vijf jaar, waarna je altijd kan verlengen met een nieuw product en nieuwe voorwaarden. Of je kunt de printer na deze periode overkopen van jouw leverancier. Let wel op dat zo’n overname van tevoren moet worden opgenomen in het leasecontract.
Als je geen vijf jaar aan een leasecontract wilt vastzitten, maar de 3D printer voor een korte tijd nodig hebt – is huren de beste optie. Dit is voor een korte periode, namelijk enkele weken of zelfs dagen. Dit kan interessant zijn als je bijvoorbeeld op een beurs staat en een demonstratie wilt geven met een 3D printer.

Bedrijfsprofiel in kaart brengen

Wanneer je besluit 3D printers te gaan vergelijken is het van belang dat je gebruiksprofiel wordt meegenomen in jouw offerteaanvraag. Je gebruiksprofiel is namelijk leidend als het gaat om ‘welke’ printer en ‘welke leverancier’ geschikt zijn voor jou. Heb je niet genoeg tijd of vind je het lastig om de geschikte printer te vinden? Dan kun je hier terecht voor een offerte aanvraag waarbij jouw gebruiksprofiel wordt meegenomen. Lees ook onze andere tips voordat je overgaat tot het kopen van een 3D printer.

Reageer op Facebook

reacties

Related News

Copyrıght 2014 3DPrimeur.nl. All rights reserved.