Next 1.0 van 3devo; de eerste betaalbare filament machine

Een nieuwe dag, een nieuwe 3D printer. Er komen steeds meer 3D printers op de markt maar er is één gebied waar geen enkele ontwikkelaar zich op richt, tot vandaag; de Next 1.0 van 3devo maakt filament voor jouw printer, en is nu te steunen via Kickstarter.

3devo

Wat is Filament?

Als je nieuw bent in 3D printing ben je wellicht niet bekend met de term “filament”. Dit is het materiaal dat de 3D printer gebruikt om objecten te printen. De “print cartridge” voor 3D printing dus. En net als bij normale printers kan filament al snel de grootste kostenpost worden bij het printen. Er zijn veel soorten materiaal maar het is nooit goedkoop. En als er iets misgaat tijdens het printen ben je weer een paar meter kostbaar filament kwijt. Daarom is het geen vreemde keuze voor 3devo om een machine te ontwikkelen waarmee je zelf dit filament kunt maken.

Hoe werkt Next 1.0?

Eerst moet je polymeer korrels in de trechter doen, dit kunnen vele soorten polymeer zijn, zelfs plastic drinkflessen. Deze korrels worden verhit en door een professionele kwaliteit “extruder” uitgetrokken tot een draad die op een spoel wordt gewonden. Als dat proces is voltooid heb je een spoel met hoge kwaliteit filament om te gebruiken in jouw 3D printer!

korrels

De Next 1.0 moet één kilo filament per uur gaan produceren, gaat werken met verschillende soorten materiaal en maakt filament met een dikte van 0,5 tot 3,0 millimeter. De “grinder” om de korrels te maken is niet ingebouwd maar de ontwikkelaars werken aan een oplossing.

De Next 1.0 zal begin 2016 te koop zijn. Vroege backers kunnen via Kickstarter een interessante korting krijgen. Voor iedereen die serieus is over 3D Printing maar geen industriële filament machine kan betalen kan de Next 1.0 wel eens de beste oplossing zijn.

 

Reageer op Facebook

reacties

Related News

Copyrıght 2014 3DPrimeur.nl. All rights reserved.