Multifab 3D printer Revolutie

Bijna elke ontwikkeling in de 3D industrie wordt een “revolutie” genoemd, maar deze printer, afkomstig van de MIT Computer Science and Artificial Intelligence Laboratory mag gerust revolutionair genoemd worden. De Multifab kan 10 materiaalsoorten tegelijkertijd verwerken, heeft een ingebouwd 3D scanning systeem en een prijskaartje van pakweg 6000 euro.

Multifab

Technisch Hoogstandje

Op dit moment zijn er vijftien materiaalsoorten beschikbaar voor de Multifab waarvan de printer er tien kan verwerken in een printproject. Het is de bedoeling om het aantal beschikbare materialen nog flink uit te breiden. Het systeem maakt gebruik van meerdere piezo elektrische inkjet printkoppen die eigenlijk ontwikkeld zijn voor 2D printing maar aangepast zijn voor een 3D printproces. De ingebouwde scanner kan direct communiceren met het print gedeelte waardoor er een nauwkeurige foutcorrectie mogelijk is tijdens het printproces.

Budget Prijs

Betaalbaarheid was een belangrijke factor in de ontwikkeling van deze printer. De kosten worden gedrukt door gebruik te maken van standaard onderdelen. Daarnaast werden er ook innovatieve technieken bedacht zoals LED “curing” om het materiaal direct te verharden na het printen. Het modulaire systeem biedt mogelijkheden voor uitbreidingen aan de printer.

Onderdelen

Blik op de Toekomst

Helaas is de Multifab nog niet een product dat snel in de winkels zal liggen. Het is een onderzoeksproject met als doel een uitbreidbare, betaalbare multi-materiaal printer te bouwen met een hoge printkwaliteit tegen een lage prijs. En daar lijken de onderzoekers in geslaagd te zijn. Het geeft ook aan hoe snel de ontwikkelingen op 3D printing gebied verlopen. Multi-materiaal printen tegen een betaalbare prijs staat in feite gelijk aan de kleurenprinter voor 2D printing. Hiermee kan 3D Printing een groot publiek voor zich winnen, zeker in de wereld van grafisch ontwerp, mode en kunst.

Reageer op Facebook

reacties

Related News

Copyrıght 2014 3DPrimeur.nl. All rights reserved.