Kinderen leren printen voor $25 met Qixels 3D

Naarmate 3D Printers goedkoper worden zullen meer mensen gaan experimenteren met de mogelijkheden van 3D Printing thuis. De Aldi heeft al een budget 3D Printer verkocht, andere fabrikanten hebben ook al goedkope all-in-one printers voor minder dan 500 euro op de markt gebracht. De grootste onontgonnen potentie ligt bij kinderen. Met 3D Printing kunnen kinderen zich creatief uiten. De 3Doodler was de eerste 3D Printing pen die ruimtelijk ontwerpen veilig en betaalbaar maakte. Qixels maakt het nog goedkoper en eenvoudiger met de Qixels 3D Printer. Voor deze printer heb je niet eens stroom nodig, alleen een kleine machine, veel Qixel blokjes en een beetje water.

Printen met water

Qixels bestaat al langer, het is een mozaïek concept met kleine blokjes van een materiaal die je met een beetje water aan elkaar kunt “lassen”. Daarmee kun je figuurtjes maken die waarschijnlijk niet geheel toevallig op Minecraft figuren lijken. Het nadeel was dat de figuurtjes plat waren. Met de Qixels 3D printer kun je driedimensionale figuren ontwerpen.

3D Printen voor kinderen

Met deze “printer” kun je niet echt 3D objecten printen, maar het is wel een laagdrempelige manier om de basisprincipes van 3D Printing over te brengen. Net als een echte printer wordt een figuur laag voor laag opgebouwd. Net als een echte printer moet je veel geduld hebben voor je resultaat ziet. Als voordeel kun je met Qixels 3D meer kleuren door elkaar gebruiken.

Qixels 3D werd in Australië al onderscheiden als Speelgoed van het Jaar. In Nederland is momenteel alleen nog de normale versie van Qixels te koop. Als je een kind ruimtelijk wil leren denken, en wilt laten oefenen met 3D ontwerpen, dan is Qixels 3D voor $25 een betaalbare start.

 

3Doodler 3D Printing Pen

 

Reageer op Facebook

reacties

Related News

Copyrıght 2014 3DPrimeur.nl. All rights reserved.