Glowforge, 3D printen of beeldhouwen?

glowforge-3dprintenBij “Additive Printing”, de meest voorkomende 3D printing methode, bouw je een object laag voor laag op. Glowforge daarentegen is een “subtractive” technologie die met een laser, objecten uit kan snijden waarbij je de keuze hebt uit vele materiaalsoorten. Het is dus geen standaard 3D printer en het werkt niet met filament.

Weghalen, niet toevoegen

De machine is een grote, high-tech kist waar je het materiaal in kunt plaatsen. Dit kan een stuk karton zijn, leer, kunststof en zelfs metaal. De laser zal vervolgens de gewenste vorm uitsnijden en zo kun je laag voor laag een driedimensionaal object maken. Je kunt zelf een object ontwerpen, in twee of drie dimensies, of je download reeds bestaande objecten. Je kunt zelfs een scan maken van een tekening en die laten snijden of graveren.

Technische specificaties

De Glowforge kan met materiaal overweg tot maximaal 12” bij 20” terwijl acryl of metaal tot 0,25” dik mag zijn. De laser werkt op 45W en kan diverse materialen snijden en graveren is ook mogelijk. Je kunt zo bijvoorbeeld een tekening op je iPad graveren (de achterkant uiteraard). Daarnaast heeft de machine Wifi, een laserscanner voor drie dimensies en twee camera’s om beelden vast te leggen. De software werkt voor een groot deel in de Cloud waarmee je met veel apparaten kunt werken.

glowforge-3d-printer

De makers van dit product willen subtractive manufacturing bereikbaar maken voor een groot publiek. De hardware is veilig te gebruiken, de software is gebruiksvriendelijk en je kunt zelf kiezen voor eigen ontwerpen of bestaande objecten. De introductieprijs ligt op $1995,- wat de helft zal zijn van de regulier verkoopprijs. Daarmee is het nog niet een product voor iedereen maar is het wel een welkome aanvulling op de reguliere 3D printers.

 

 

Reageer op Facebook

reacties

Related News

Copyrıght 2014 3DPrimeur.nl. All rights reserved.