Eora 3D maakt scanning met jouw smartphone mogelijk

Een digitaal object uitprinten in 3D is niet meer ingewikkeld, een fysiek object in de computer krijgen is een stuk uitdagender. Je kunt een hoge kwaliteit scanner kopen of huren, maar daar hangt een flink prijskaartje aan. Of je gebruikt een iPhone met de 123DCatch app van Autodesk, maar daar schiet de kwaliteit weer tekort. Het Kickstarter project Eora 3D heeft een tussenweg gevonden; betaalbare 3D scan in hoge kwaliteit met jouw eigen smartphone.

eora

Eora 3D gebruikt wat je al hebt

De meeste mensen zijn tegenwoordig in het bezit van een smartphone met een goede camera. De bedenkers van Eora 3D zagen dit als een uitgelezen kans om kosten te besparen en zo een slimme 3D scanner te maken die de lens van je smartphone gebruikt. Omdat deze camera’s veel beter groen licht kunnen fotograferen (dat verklaart meteen waarom foto’s in rood licht vaak onscherp zijn), gebruikt de Eora 3D een groene laser. Dit type laser is een stuk duurder dan een rode laser, maar door gebruik te maken van de smartphone sparen ze behoorlijk wat kosten uit. De app regelt verder alles wat nodig is om een scherpe scan te maken.

Hoewel de software de beelden goed aan elkaar kan “stitchen”, kun je kiezen voor een optionele draaischijf. Daarmee wordt een object perfect geroteerd voor een hoge kwaliteit scan. De resultaten op de website zien er netjes uit. Het kunnen geen enorme objecten zijn, je kunt objecten op een afstand van maximaal één meter scannen.

De mobiele kopieermachine?

De Kickstarter campagne vroeg slechts $80.000 maar haalde bijna $600.000 op. Meer dan genoeg dus voor start van de productie. Helaas is gebleken dat niet alle grote Kickstarter successen uitdraaien op een volwaardige productie. Vooralsnog lijken de drie heren achter Eora 3D de zaken goed op orde te hebben. Via de website kost de scanner $255 en met draaiplateau $319, en het is compatibel met verschillende Android en iOS toestellen.

Bekijk de nieuwe 3D scanner in actie!

 

Reageer op Facebook

reacties

Related News

Copyrıght 2014 3DPrimeur.nl. All rights reserved.