Electronica printen met de Voxel8

voxel8 3d printen3D printen zit in een behoorlijke lift. Kijk alleen al naar het aantal printers dat tegenwoordig gebruikt wordt door kunstacademies, scholen en handige ontwerpers. 3D printers kunnen echter vaak maar met één materiaal printen. Zodoende worden de printers meestal gebruikt om mee te ontwerpen en prototypes mee te creëren. Onlangs heeft een groep van professoren aan Harvard een printer ontwikkeld genaamd de “Voxel8”. Dit apparaat kan elektronische circuits in andere objecten printen.voxel8 drone printen

Plastic en elektriciteit

De naam “Voxel” staat voor een pixel met volume, en is afgeleid van de Engelse term “pixelate”. Dit houdt het digitaliseren van een afbeelding in. Volgens Dan Olivier, één van de oprichters, heeft de printer het vermogen om naadloos objecten te printen van verschillende materialen. Dat betekent dat de printer twee printkopjes heeft. Eentje kan standaard plastic printen zoals andere 3D printers dat ook doen. Daarnaast is er echter nóg een spuitmondje; deze print een materiaal dat elektriciteit kan geleiden. Het bedrijf heeft bijvoorbeeld al een echte, werkende drone geprint. Daarnaast geven ze aan dat het mogelijk is om het moederbord van een computer te printen. De spuitmondjes van de 3D printer kunnen worden verwisseld om met andere materialen te werken. Zodoende is het mogelijk om te werken met siliconengel, keramiek en epoxymaterialen.

Toepassingen in de markt

Met deze 3D printer worden de grenzen van het 3D printen verder verlegd. Door het printen met verschillende materialen als één geheel kunnen er objecten worden geprint die na voltooiing direct een functie hebben. Het bedrijf ziet toepassingen in bijvoorbeeld de medische industrie. Daar is het namelijk zo dat een prothese, hulpmiddel of iets dergelijks aan moet sluiten bij een individueel lichaam. Vaak bestaan deze hulpmiddelen uit verschillende materialen, en dat is precies waar de Voxel8 van pas komt. Voor $9000 is het mogelijk om er eentje aan te schaffen voor op de werkvloer. Indien de printer zijn verwachtingen kan waarmaken, is dit een bescheiden prijs voor organisaties of ondernemingen.

Reageer op Facebook

reacties

Related News

Copyrıght 2014 3DPrimeur.nl. All rights reserved.