DIY 3D printers: Doe-het-zelf

Je kunt een 3D printer kopen in de winkel, die thuis uit de doos halen en meteen aan de slag gaan. De laatste tijd komen er steeds meer “plug-and-play” modellen op de markt. Maar met wat technische kennis en inzicht is het ook mogelijk zelf een 3D printer te bouwen. Om het proces wat eenvoudiger te maken zijn er verschillende bouwpakketten op de markt, de zogenaamde DIY 3D printers (do-it-yourself).

Onze favoriete zelfbouw 3D printers

 

Rostock MAXRostock MAX ($999,-)

Dit is een “delta” printer en doet een beetje aan een insect denken qua vormgeving. Dit design maakt een hogere printsnelheid en betere positionering mogelijk, waarmee de prints erg mooi afgewerkt geprint worden. Je kunt tot 270mm bij 375mm in diameter printen. Instellen en configureren is niet zo eenvoudig, maar de grote gebruikersgroep staat altijd klaar om hulp te bieden.

 

 

 

Mendel90Mendel90 ($695,-)

Dit RepRap project is een verbeterde versie van de Mendel Prusa, de eerste consumenten 3D printer. De RepRap gemeenschap is groot, dus hulp is altijd nabij. Dit model is beter afgewerkt dan de meeste Doe Het Zelf kits en kan ook overweg met ABS. Je kunt de printer blijven onderhouden en upgraden waarmee het veel waar voor je geld biedt. Je moet wel handig zijn met een soldeerbout.

 

 

 

KosselKossel ($455,-)

Wederom een Delta model maar met een heel aanlokkelijk prijskaartje. Je moet het wel stellen zonder “heated bed” wat de veelzijdigheid beperkt, en je kunt slechts printen tot 170mm bij 240mm. Daar staat tegenover dat je een kwalitatief goede printer in huis haalt die ook nog eens Open Source is waarmee je kunt rekenen op een grote groep RepRap gebruikers. De geautomatiseerde basisniveau regeling maakt kalibreren ook een stuk eenvoudiger.

 

Dit zijn allemaal producten die ontstaan zijn uit de RepRap filosofie waarbij een groot deel van de onderdelen bij defecten uitgeprint kunnen worden. Dus misschien maar meteen twee printers aanschaffen?

Reageer op Facebook

reacties

Related News

Copyrıght 2014 3DPrimeur.nl. All rights reserved.