Update: De 7 Beste 3D Printers

In Star Trek kon je al ‘replicators’ zien die een hete kopje Earl Grey konden produceren. We zijn nog niet zover, maar we komen steeds dichterbij door commerciële 3D printers. Het is letterlijk een cadeau dat nog meer cadeaus geeft: 3D printers maken het mogelijk om van alles te printen, van interieurdecoraties tot juwelen zo vanuit je woonkamer. Met dit gegeven, en het feit dat 3D printers steeds goedkoper en bereikbaarder worden, is het nu al hét cadeau om te geven in 2016.

We hebben wederom kritisch gekeken naar onze lijst van beste 3D printers. Sommige hebben de shift overleefd, andere maken juist plaats voor nieuwkomers. Je hebt 3D printers in verschillende maten, soorten en prijzen. Om het overzichtelijk te houden hebben we per categorie een Beste Koop gekozen. Kijk en lees welke 3D printer het beste bij jouw wensen en portemonnee past.

De beste 3D printers in 2016 voor jou op een rij

Beste Super-Budget 3D printer – UP Miniup-mini-beste-3d-printer
Voor beginners op zoek naar een koopje is de UP Mini een aanrader! Ten opzichte van concurrerende modellen in deze prijsklasse, krijg je met deze 3D printer van Chinese makelij de beste kwaliteit. Ondanks de beperkte bouwvolume van 120x120x120 maakt de UP Mini veel goed door zijn constante printkwaliteit. Zeker voor nieuwkomers die weinig verstand hebben van het kalibreren en instellen, is deze 3D printer een zege. Met een succes ratio van 89% en constante software updates zijn veel gebruikers hartstikke tevreden. Voor slechts $599 staat de UP Mini ook bij jou thuis.

 

Beste Budget 3D Printer – Craftbot
Hongarije’s nieuwste 3D printer fabrikant CraftUnique, lanceerde zijn eerste 3D printer via de crowdfunding site Indiegogo. Het doel; een gebruiksvriendelijke en betaalbare 3D printer produceren. Daar zijn ze ook uitstekend in geslaagd. Daar waar crowdfunding websites onder vuur liggen door zelfoverschatting en gedoemd-om-te-mislukken projecten, is dit een voorbeeld van hoe het ook kan. De CraftBot heeft een relatief grote bouwvolume van 250x200x200. Het is compatible met PLA, ABS en HIPS materialen en heeft een printresolutie van 100 microns. Indrukwekkende cijfers voor een budget printer. Deze printer blinkt uit in bouwkwaliteit en is met $1099 ook goed voor je portemonnee!

 

Beste 3D Printers voor Beginners – Zortrax M200
De beste 3D printer in deze zogenaamde ‘plug-and-play’ categorie is de Zortrax M200. Met een naam die rechtstreeks uit Star Wars film lijkt te komen, presteert deze nieuwkomer boven alle verwachtingen. De Poolse ontwerpers lanceerde de Zortrax in 2013 via Kickstarter, en hebben sindsdien al hun beloften waar gemaakt. De Zortrax M200 blinkt uit in bouwkwaliteit, betrouwbaarheid en prijs/kwaliteit verhouding. Zeg gedag tegen frustraties en mislukte prints, deze 3D printer heeft een faal ratio van slechts 7%! De Zortrax M200 biedt voor $2100 de kwaliteit van een industriële 3D printer.

 

De Beste Doe-Het-Zelver – Rostock MAX
De handige hobbyisten en techneuten onder ons zijn dol op DIY 3D printer; een zelfbouw pakket, naar eigen wens in te stellen met vaak meer bang for the bucks. De Rostock MAX komt in deze categorie als winnaar uit de bus. Met deze insect-achtige 3D printer scoor je zeker een hoop wow’s bij je vrienden en kennissen. De unieke structuur van de Rostock MAX zorgt voor een hogere printsnelheid en betere bouwprecisie. Dit resulteert in nette afgewerkte 3D prints. Met een bouwvolume van 280x280x375 troeft deze doe-het-zelver concurrenten af. Met continue upgrade mogelijkheden en een uitstekende support team blijven Rostock MAX eigenaren up-to-date. Voor slechts $999 kun jij als eigenaar van deze DIY printer de handen uit de mouwen steken.

 

De Beste 3D Printer voor Gevorderde – Ultimaker 2 ultimaker 3d printer
Print jij regelmatig, wellicht voor commerciële doeleinden of prototypes? Dan ben je  op zoek naar een betrouwbare 3D printer met klasse. Ultimaker is ons eigen Nederlandse trots uit Geldermalsen en wordt al jaren geroemd om hun betrouwbare producten. De Ultimaker 2 is de meest solide all-purposes 3D printer op de markt. Met intuïtieve software en een handige draaiknop voor het instellen van de hitte en printsnelheid, zorgt deze 3D printer keer op keer voor succesvolle 3D prints. Omdat Ultimaker al jaren op de markt opereert, is er een uitgebreide community, documentatie en tip & tricks video’s. Voor professionals op zoek naar kwaliteit, zal de prijs van $2500 geen struikelblok zijn.

 

De Beste Resin 3D printer (Stereolithografie SLA)  – Form 1+
Nieuw in onze lijst; resin 3D printers, ookwel SLA genoemd. Deze manier van printen wint aan populariteit, en wordt door vele experts grote toekomst toegedicht. SLA is een laagsgewijze printtechniek, maar in plaats van kunststof uit te spuiten, wordt er geprint vanuit een vloeistof. In deze categorie komt de Form 1+ als absolute winnaar uit de bus. De Form biedt met afstand de beste 3D print kwaliteit ten opzichte van elke andere desktop 3D printer. De iconische oranje behuizing en de metalen basis staat hoog op de wensenlijst van elke 3D printer gebruiker. Met een uistekende support afdeling is de Form 1+ de beste oplossing voor professionals en het MKB op zoek naar superieure printkwaliteit. Voor $2799 is deze 3D printer nog steeds vele malen goedkoper dan industriële 3D printers.

 

De Beste 3D printer voor het MKB – Stratasys Mojo Mojo stratasys 3d printer
Ondernemers en ontwerpers die op dagelijkse basis printen hebben een betrouwbare model nodig met een goede technische support bij problemen. De Stratasys Mojo is volgens ons nog steeds de beste keuze omdat het een uitstekende support biedt en onderdelen eenvoudig bij te bestellen zijn. De Mojo gebruikt ABS Plus thermoplastic, wat sterker en lichter is dan normale ABS en daarom beter geschikt voor complexe en grotere objecten. Daarnaast is de Mojo een relatief kleine printer ten opzichte van andere industriële 3D printers en kan het dus ook prima op kantoor geplaatst worden. Met $6999 is de prijs ook aanzienlijk gedaald (voorheen bijna $8000).

 

Reageer op Facebook

reacties

Related News

Copyrıght 2014 3DPrimeur.nl. All rights reserved.