Cocoon 3D Printer bij de Aldi

cocoon_createAls je toch je boodschappen gaat doen kun je binnenkort meteen een 3D Printer meenemen. Aldi gaat naast computer apparatuur van Medion nu ook 3D Printers verkopen van het merk Cocoon. Het is alleen nog even afwachten wanneer de printer in de Nederlandse Aldi’s te koop is, aangezien de printer voorlopig alleen verkrijgbaar is in Australië…

Er zit een Duplicator i3 in deze cocon

Het is best mogelijk dat je niet bekend met het printer merk Cocoon. Dit product is afkomstig van het bedrijf Winplus Australiasia, een distributeur van consumentenelektronica. De Cocoon is eigenlijk gewoon een Wanhao Duplicator i3 3D Printer met een andere sticker. Deze printer is wel internationaal verkrijgbaar, maar met de Cocoon kun je tevens rekenen op service en ondersteuning van Aldi. Het is een budget printer die “Down Under” voor 499 Australische dollars naast de groente, fruit en BBQ garnalen in de schappen ligt.

Waar voor je geld

Aldi is groot geworden met lage prijzen. Ook de Cocoon staat garant voor een goede prijs-kwaliteitsverhouding. Hoewel Wifi ontbreekt kun je wel direct een MicroSD kaart in de printer steken. Je kunt 200mm x 200mm x 180mm printen, de drie-punts lagers moeten de printkwaliteit verhogen. De Cocoon print op een resolutie van 100 – 400 micron met een snelheid van 70mm/s. Het is niet de mooiste desktop printer op de markt maar voor de hobbyist en beginner is het een leuke printer.

cocoon_pen

Cocoon Create voor de kids

Aldi heeft ook goed gekeken naar het succes van de 3Doodler en andere 3D pennen. De Cocoon Create is een 3D pen, werkt met een eigen PLA filament en kost 79 Australische dollars.

Er zijn geruchten dat de Cocoon 3D printer ook naar Duitsland gaat komen, wellicht staat Nederland ook op het lijstje. Nu 3D Printers zelfs in de supermarkt verkrijgbaar zijn, kunnen de verkopen een vogelvlucht nemen. In ieder geval zullen 3D Printers bekender worden bij het grote publiek, en raakt deze verder ingeburgerd in ons leven.

Reageer op Facebook

reacties

Related News

Copyrıght 2014 3DPrimeur.nl. All rights reserved.