Cheetah 3D Printer uit Zuid Afrika

Het duurt behoorlijk lang om een 3D object uit te printen. Hans Fouche uit Zuid Afrika maakte daarom een 3D Printer met ingebouwde hangmat. Zo kun je een uiltje knappen terwijl de printer naast je een nieuw meesterwerk maakt. Met de Cheetah 2 Printer kun je sneller objecten printen en goedkoper dankzij ABS korrels. De hangmat is helaas niet standaard inbegrepen.

Cheetah 3D Printer

De workaholic Hans Fouche

Fouche is een ontwerper uit Zuid Afrika die te weinig tijd heeft en teveel ideeën. In 3D Printing heeft hij zijn inspiratie gevonden. Hij verzint naast 3D printers ook nieuwe toepassingen en objecten om uit te printen. Zo heeft hij een bedrijf met 3D Print chocolade opgericht. Hij heeft een werkende grasmaaier en stofzuiger geprint. En in zes minuten tijd print hij een paar schoenen.

hans-fouche-3d-printen

 

Wat maakt de Cheeta 2 bijzonder?

De kwaliteit van de prints is ondergeschikt aan de snelheid en het formaat. Bij de snelle schoenen uit de printer zijn de lagen duidelijk zichtbaar. Door ze te stofferen is het wel een halffabricaat met een praktische toepassing. Met de hoge snelheid is de Cheeta 2 ideaal voor dit soort prototypes. Om de prijs van het materiaal hoef je het niet te laten, de Cheeta 2 maakt gebruik van goedkope ABS korrels. Het materiaal voor zijn 3D Print grasmaaier heeft slechts vijf euro gekost! Je moet wel ongeveer €10.000 neertellen voor de printer. Maar dan kan je wel 12 keer sneller en 10 keer groter printen dan de meeste andere 3D Printers.

 

Reageer op Facebook

reacties

Related News

Copyrıght 2014 3DPrimeur.nl. All rights reserved.