6 Tips voor je een 3D Printer koopt

Enkele jaren geleden was het niet zo moeilijk om de juiste 3D Printer te kiezen, het aanbod was beperkt. Nu zijn er zoveel 3D Printers op de markt dat veel consumenten moeite hebben een keuze te maken. Met deze 5 praktische tips en overwegingen kies je snel de printer die bij je past!

3D Printers

1. Lees de reviews!

Voor je op de bestelknop drukt is het verstandig om eerst de gebruikers recensies te lezen. Amazon heeft vaak veel reacties, ook als je niet daar de printer bestelt kun je veel informatie vergaren. 3DHubs heeft een uitgebreide pagina met printer reviews, zo kun je een duidelijk beeld vormen van het aanbod.

2. Let op de prijs / kwaliteitsverhouding

Een duurdere printer is niet altijd beter. Dit hangt ook af van jouw eisen. Er zijn printers van 500 euro die kwalitatief hoogwaardige prints maken, en printers van 2000 euro die teleurstellen. Bepaal duidelijk jouw eisen van een 3D Printer en zoek daar de beste match bij.

Foute print

3. Let op de levensduur

Het nadeel van de meeste printer recensies, is dat ze alleen iets zeggen over nieuwe exemplaren. Je hoort minder vaak hoe de printer na enkele maanden presteert. Let naast de aanschafprijs ook op de duurzaamheid van het product. Als je twee printers per jaar verslijt had je beter een hogere kwaliteit printer kunnen kopen.

4. Wat is jouw kennisniveau?

Je kunt de meest luxe printer kopen met alle toeters en bellen, als je voor het eerst start met 3D Printing kun je beter kiezen voor een eenvoudig model dat minder mogelijkheden heeft, maar wel betrouwbaar is. Als je meer bezig bent met kalibreren en instellen dan printen heb je wellicht niet de juiste printer gekozen.

Thingmaker

5. Wat zijn jouw doelen?

Bepaal vooraf jouw doelstellingen. Welke materialen wil je printen? Hoe groot worden jouw objecten? Wil je snel eenvoudige prints maken of wachten op perfect gedetailleerde voorwerpen? Je kiest uiteindelijk niet voor de “beste” 3D Printer, maar de 3D Printer die het beste is voor jou!

6. 3D printers vergelijken, hoe doe je dat?

De voorgaande tips helpen je verder bij het kiezen van jouw beste 3D printer. Maar waar moet je nu precies op letten bij het vergelijken van 3D printers? Hieronder de meest gebruikelijke vergelijkingseenheden:

  • Build size: Maximale object grootte afgemeten in hoogte x breedte x diepte
  • Price: Variërend van een paar honderd euro tot duizenden euro’s
  • Rating: Recensies vaak aangeduid in aantal sterren
  • Print speed: Je wilt natuurlijk niet eindeloos wachten op jouw print
  • Resolution: Printkwaliteit uitgedrukt in microns

 

Reageer op Facebook

reacties

Related News

Copyrıght 2014 3DPrimeur.nl. All rights reserved.