Liefde is het antwoord

Na de aanslag in Frankrijk kwamen veel emoties naar boven. Verdriet, wanhoop, woede en onbegrip. De Franse artiest Gilles Azzaro heeft dit vertaald in een sieraad getiteld “Liefde is het antwoord”.

love voorkant

Beeldhouwen met spraak

De artiest heeft een interessante manier gevonden om kunstwerken te maken. Hij neemt audioclips en maakt van de waveform, de visuele weergave van geluid, een 3D print. Al eerder maakte hij van een toespraak van Obama een soortgelijk object. Ook nam hij een geluidsopname van een ongeboren kind om daar een kunstwerk van te printen. Nu nam hij zelf de woorden “Love is the answer” op, compleet met zijn overduidelijke Franse accent, en maakte hier een tweezijdige ketting van. Aan de ene zijde zie je de tekst “Love is the answer” met zijn handtekening, aan de andere zijde het reliëf van de waveform.

Vrede als uitgangspunt

Azzaro probeerde ook daadwerkelijk liefde in zijn stem te leggen tijdens de opname. Hij geeft eerlijk aan dat hijzelf woede voelt over de aanslag, en beseft dat de wereld wordt aangevallen door een “gekke minderheid”. Hij wil Frankrijk en alle mensen van de wereld een hart onder de riem steken, of in dit geval een ketting om de hals.

love achterkant

Te koop via Shapeways

Hij biedt de ketting aan via Shapeways, vanaf $22,- voor een kunststof model tot $117,- in goudkleurig staal. Hij is een fan van de kwaliteit en prijsstelling die Shapeways biedt, en zou graag zien dat mensen dit kunstwerk schenken als bijvoorbeeld een kerstcadeau.

Artiesten vinden vaak opvallende invalshoeken om emoties te vertalen in kunstwerken, met 3D printing is er een nieuwe manier om kunst te creëren, en te reproduceren voor een groot publiek.

Reageer op Facebook

reacties

Related News

Copyrıght 2014 3DPrimeur.nl. All rights reserved.