Eindhoven Mini Maker Faire

Mini Maker FaireIn Eindhoven werd in het weekend van 29-30 augustus de Mini Maker Faire gehouden, met aandacht voor creatieve technische toepassingen, duurzame innovaties en artistieke uitingen. Op dit evenement komt techniek samen met praktische toepassingen, een leerzaam evenement voor zowel standhouders als bezoekers.

3D Printing is overal

Het fenomeen 3D Printing is niet te stoppen. De grote namen zoals Ultimaker, Shapeways en 3DHubs waren vertegenwoordigd, maar ook lokale bedrijven uit Eindhoven waaronder Lay3rs. Het is interessant om te zien hoeveel ondernemers en ontwikkelaars 3D Printing in hun producten en diensten toepassen. Zo was er bijvoorbeeld een aanbieder van een modulair blokkensysteem (geen Lego!) die via de website gratis printmodellen beschikbaar stelt om het systeem zelf uit te breiden. Ook de competitie robots van Team Rembrandts maken gebruik van speciale onderdelen uit de 3D Printer.

Mini Maker Faire

Kennismaken met technologie

De Maker Faire biedt een laagdrempelige manier om in aanraking te komen met technologie. Je kunt zelf solderen, je mag spelen met robots en met een 3D pen is het mogelijk je eigen bouwwerken in elkaar te zetten. Er was zelfs een grote bouwmarkt aanwezig die liet zien hoe veelzijdig je om kunt gaan met hout.

Eindhoven is een technologie-vriendelijke stad. De nalatenschap van Philips is nog steeds terug te zien met instellingen als de Technische Universiteit, de Hogeschool (die op de Faire een leuke robot demonstratie gaf), en ook Shapeways heeft een thuis gevonden in Eindhoven. Op de Maker Faire kwamen professionals, onderwijzers en hobbyisten samen om de innovaties te laten zien die onze toekomst zullen beïnvloeden en verrijken.

Bekijk hieronder een korte video impressie:

Reageer op Facebook

reacties

Related News

Copyrıght 2014 3DPrimeur.nl. All rights reserved.