De derde editie van 3DprintEU

logo-3DprintEUBinnenkort is het weer tijd voor 3DprintEU, hét 3D-print gerelateerde evenement van Noord Nederland. Na eerdere edities op de Stenden Hogeschool in Emmen en bij het Polymer Science Park, is de locatie dit jaar de Hogeschool Windesheim in Zwolle. Ook 3DPrimeur.nl zal er dit jaar bij zijn op 10 september 2015. Naast een beurs zijn er onder meer workshops, lezingen en worden versnaperingen verzorgd door een catering. Zo is er de gelegenheid om kennis op te doen, anderen te inspireren en zelfs samen te werken. Het thema van dit jaar is “3D printen: hype of toekomst”. 3DPrimeur.nl rapporteert al een geruime tijd over de technologie van het 3D-printen en ook wij hebben onszelf deze vraag meermaals gesteld. Zal de 3D-printer over 10 jaar in elk ziekenhuis te vinden zijn? Worden de printers een belangrijk onderdeel van het schoolcurriculum? En ten slotte: Hoe zal het de 3D-printers in de toekomst vergaan?

Verschillende activiteiten

3DPrimeur.nl zal een verslag uitbrengen over de verschillende activiteiten die plaatsvinden op het evenement. Zo is er bijvoorbeeld een beursvloer ingericht waar particulieren en bedrijven de mogelijkheid hebben om te exposeren. Hier staan roemruchte 3D printing bedrijven zoals Leapfrog, Tricas, Landre en Doodle 3D. Er zijn tevens interessante workshops en lezingen. Kleinkunstig en Windesheim verzorgen beide een workshop over wat 3D-printers kunnen betekenen voor het onderwijs. Een ander workshop is bestemd voor basisschoolleerlingen. Hier kun je zien hoe een groep basisschoolleerlingen aan de slag gaat met 3d printen. Tevens worden praktijkverhalen gedeeld, geëxperimenteerd met 3D-printers en komen er verschillende materialen aan bod. Op de website van 3DprintEU is meer informatie te vinden over de lezingen en workshops.

Het expertiseplein

Ten slotte is er de mogelijkheid tot het delen van informatie op het expertise plein. Vragen worden onder andere beantwoord door de Kamer van Koophandel, Green PAC, Health Innovation Park, het Polymer Science Park en Kennispoort Regio Zwolle. 3DPrimeur.nl zal bij deze editie in gesprek gaan met de verschillende partijen en we zullen dit uiteraard met je delen. Vragen kunnen inhoudelijk van aard zijn, maar ook gaan over financiering, adviezen met betrekking tot een business plan of samenwerkingsverbanden. Houd dus de website in de gaten voor het laatste nieuws omtrent 3DprintEU, één van de toonaangevende 3D printen events in Nederland!

Aanmelden als bezoeker >>

Bekijk de video van vorige editie in 2014.

Reageer op Facebook

reacties

Related News

Copyrıght 2014 3DPrimeur.nl. All rights reserved.