Carbon3D, de Speedy Gonzales van 3D Printing

Als er één nadeel is aan 3D printing is het wel de snelheid. Voor een redelijk complex of groot object moet een printer de hele nacht werken, en dan is het te hopen dat er voor de ochtend niets mis gaat! Carbon3D denkt met hun techniek dit obstakel te hebben overwonnen met snelheden tot 100 maal sneller dan concurrerende systemen. Hoe krijgen ze dat voor elkaar?

Carbon3D Hars

CLIP brengt licht en zuurstof samen

Continuous Liquid Interface Production ofwel CLIP is de techniek die kan zorgen voor hogere snelheden en een betere printkwaliteit. Licht en zuurstof wordt gebalanceerd en op elkaar afgestemd waardoor een object kan “groeien” uit vloeibaar hars. Traditionele technieken printen laag-voor-laag en bouwen zo een object op. Door deze nieuwe technologie zou de nauwkeurigheid veel hoger zijn, en het oppervlak veel egaler dan de traditionele manier. Er is een ruime keuze aan polymeer materialen toepasbaar met deze printer. Daardoor kunnen verschillende materiaaleigenschappen aan de objecten worden gegeven, zoals een zeer elastisch materiaal of juist een rigide object.

Revolutionair of Vaporware?

Carbon3D TechniekHet is opvallend dat een ogenschijnlijk revolutionair product zomaar ineens ten tonele kan verschijnen. De ontwikkelaars waren al langer bezig met de technologie maar nu hebben ze 41 miljoen dollar binnen weten te halen via investeerders. Daarmee maken ze nu echt vaart zetten achter de ontwikkeling. De filmpjes en foto’s zijn alvast veelbelovend maar het is afwachten of en wanneer deze printers echt gebruikt gaan worden. Op dit moment richt Carbon3D zich met name op de industrie en willen ze een groot gebied bestrijken, van sportschoenen tot de auto industrie. Het is nu afwachten of de productontwikkeling net zo snel gaat als de printsnelheid.

 

Reageer op Facebook

reacties

Related News

Copyrıght 2014 3DPrimeur.nl. All rights reserved.