Apple 3D printer voor thuis?

Ren nog niet meteen naar je dichtstbijzijnde Apple dealer, het gaat slechts om een patent registratie maar wel een opmerkelijke. Apple heeft een patent ingediend voor een 3D printer voor thuisgebruik. Kun je binnenkort je eigen iPhone gaan printen of alleen een hoesje?

Wat is er bekend?

Op dit moment is het puur giswerk wat Apple wil bereiken met dit patent. Ze spreken zelf van het printen van “alledaagse” objecten. Dat kan een douche ring zijn of een nieuwe iPhone case. In praktijk zou het een printer kunnen zijn voor het maken van accessoires zoals een telefoonhouder. Verwacht geen machine waar je ingewikkelde chips mee kunt printen. Op de afbeelding lijkt het een “additive” proces waarbij je wellicht iets toe kan voegen aan een bestaand apparaat of bijvoorbeeld een beeld kan graveren op je iPhone. Dit soort technologie bestaat al, ook de combinatie tussen printen, tekenen en graveren.

Apple Patent

Daarnaast is het ook niet bekend of het een filament printer wordt, of een resin printer. Met de nieuwe iPad pro is Apple wel bezig duurdere mobiele producten op de markt te brengen voor professionals. Die doelgroep heeft meer te besteden en verwacht kwaliteit.

Patent is nog geen product

Alle grote bedrijven registreren patenten zonder concrete plannen om deze daadwerkelijk uit te voeren. Apple heeft ook veel patenten maar ze staan zelden vooraan bij nieuwe producten. De iPod was niet de eerste muziekspeler en de Apple Watch was niet de eerste smartwatch. Een 3D printer met een Apple logo zal ook niet direct in de winkels gaan verschijnen. Het geeft wel aan dat ze interesse hebben in de technologie en bezig zijn met het verzamelen van kennis en auteursrechtelijk bezit. Wanneer bedrijven als Apple. Microsoft en Google, die allemaal ook hardware (laten) maken zich serieus storten op 3D printing kan dat grote gevolgen hebben voor de industrie.

Voor de Pebble smartwatch kun je zelf horlogebandjes ontwerpen en printen. Nu Apple een eigen Apple Watch verkoopt kun je dit soort implementaties verwachten, tenminste als er echt ooit een Apple 3D printer komt. Je kunt via Shapeways nu al een buste van Steve Jobs en Steve Wozniak laten printen, als je daar ruim €125,- voor over hebt.

Jobs en Wozniak

Reageer op Facebook

reacties

Related News

Copyrıght 2014 3DPrimeur.nl. All rights reserved.