3DPrimeur.nl doet verslag van Additive Manufacturing Europe 2016

Van 28 tot 30 juni 2016 werd het evenement Additive Manufacturing Europe 2016 gehouden in de RAI in Amsterdam. Alle grote namen op het gebied van 3D Printing waren hier aanwezig. Welke primeurs waren er zoal te zien op dit evenement?

Ultimaker 2+

ultimaker2+

De bekende Nederlandse printer fabrikant richtte zich op dit evenement op drie industrieën:

Automotive: Er werd een motor getoond van Eventuri met een aantal onderdelen uit de 3D printer.

Aerospace: In een windtunnel werd gebruik gemaakt van geprinte modelvliegtuigen.

Healthcare: Het Open Bionics project maakt het mogelijk betaalbare protheses te printen.

Er waren veel presentaties over 3D Printing in de medische industrie. Keramisch printen luidt een revolutie in voor de medische wetenschap. Op dit moment is de zorg de absolute koploper in het gebruik van innovatieve 3D Print technologie met protheses, implantaten en bio-printing.

RepRapWorld

reprap

Open Source heeft een belangrijke rol gespeeld bij het succes van 3D Printing voor consumenten. RepRapWorld introduceerde hun eerste Doe-Het-Zelf PLA printer en een eigen filament genaamd Real Filament met een dikte van 1.75/2.88mm. De printer doet zes seconden over één laag.

Er werd ook aandacht besteed aan de verschillende methodes in 3D Printing. Additive manufacturing werd vergeleken met conventionele technieken. Steeds meer fabrikanten zetten 3D Printers in om standaard producten op maat te maken. Dat spaart tijd, kosten en ontwikkeltijd.

BigRep en WASP pakken het groot aan

wasp

3D Printing kan op steeds grotere schaal worden toegepast, letterlijk zoals de presentaties van BigRep en WASP lieten zien. In de bouw wordt steeds meer gebruik gemaakt van 3D Printers waarmee gebouwen geprint worden met andere vormen en materialen dan tot voor kort mogelijk was. Het reduceren van afval en het hergebruiken van grondstoffen speelt een belangrijke rol bij deze vorm van constructie.

Nederland is een technologisch vooruitstrevend land zoals je regelmatig in onze berichtgeving kunt lezen. De Additive Manufacturing Europe 2016 conventie liet een aantal vernieuwingen zien waar ontwerpers in de toekomst ongetwijfeld gebruik van zullen maken.

Reageer op Facebook

reacties

Related News

Copyrıght 2014 3DPrimeur.nl. All rights reserved.