Hoe snel groeit de 3D printing industrie?

3d printen ontwikkelingenIn 2013 was de totale omzet voor 3D printers wereldwijd tussen de 2 en 4 miljard euro. Dat is een aanzienlijk bedrag, echter wordt er voor 2018 zelfs een omzet van 10 tot 14 miljard euro verwacht! Een enorme groei die vooral te danken is aan de luchtvaart, de ruimtevaart, auto industrie en medische toepassingen. De verdeelsleutel ligt op dit moment op; 30% voor de verkoop van printers, 30% voor producten en 17% voor grondstoffen en de rest voor dienstverlening, software, training en advies.

Nederlandse 3D printing industrie

In Nederland was de omzet pakweg 45 miljoen euro. Dat is een schatting omdat er geen volledig zicht is op de markt. Er worden 3D printers gebruikt in de industrie, welke vaak professionele en veel duurdere printers zijn. Ze worden in Nederland niet vaak gebruikt voor onderdelen en eindproducten met 3D printing, zoals dat door autofabrikanten in de VS bijvoorbeeld wel gebeurd. In Nederland worden deze industriële 3D printers wel vaak gebruikt voor Rapid Prototyping, oftewel fysieke prototypes. Een ander aanzienlijk onderdeel van de Nederlandse 3D printing industrie zijn thuisprinters. Dankzij levendige gebruikersgroepen zoals die van 3DHubs, worden thuisprinters in contact gebracht met mensen die zelf nog geen printer in huis hebben maar wel gebruik maken van 3D printen.

Ontwikkelingen 3D printing industrie

3d printen Spaarvarkens

In de totale omzet binnen de industrie speelt 3D printing een zeer kleine rol, met minder dan 1 procent. Het is echter wel een markt die jaarlijks met ruim 30% groeit. De introductie van verscheidene betaalbare en gebruiksvriendelijke printers zal de drempel verlagen voor de eindconsument en hobbyist. Daarmee zal de ontwikkeling van 3D printing voor een belangrijk deel afhankelijk zijn van de consument en niet per se van de industrie. Voor consumenten speelt het aspect van het maken van unieke objecten een belangrijkere rol, in tegenstelling tot de industrie dat vaak met veel grotere aantallen werkt.

Top 5 toekomstige 3D printing ontwikkelingen

Omdat de consumentenmarkt de aanjager wordt van de 3D printing industrie, volgt hier onze top 5 3D printing ontwikkelingen voor consumenten.

1. 3D printers in de keuken
2. Een 3D printer als jouw aannemer
3. 3D printers om je er weer bovenop te helpen
4. Kleding shoppen met je 3D printer
5. 3D printer als verjaardagscadeau

Reageer op Facebook

reacties

Related News

Copyrıght 2014 3DPrimeur.nl. All rights reserved.