3D Print Pistool komt niet langs douane

“I shot a man in Reno just to watch him die”, dat zong Johnny Cash ooit in de klassieker “Folsom Prison Blues”. Dat gaat één persoon in ieder geval niet lukken. De douane in Reno vond tijdens een controle een 3D geprint pistool in de bagage van deze passagier. Sinds het eerste ”Liberator” pistool uit de 3D Printer kwam bestaat de angst voor wapens die niet waar te nemen zijn via traditionele technieken. Is deze angst nu ongegrond?

Print pistool

TSA vindt veel wapens

De TSA is de controledienst die in de Verenigde Staten verantwoordelijk is voor het opsporen van illegale objecten in de bagage van passagiers op het vliegveld. Volgens cijfers van vorig jaar zou 95% van de contraband toch door de controleposten komen. Overigens werden er dezelfde week al 68 verboden wapens in de bagage van passagiers gevonden. De TSA laat de verdere afhandeling over aan de politie, zij bepalen niet of de persoon in kwestie kwade bedoelingen had. Uiteindelijk is wapenbezit in Amerika een constitutioneel recht, maar meenemen tijdens een vlucht is niet toegestaan.

 

De Liberator

Dit was het eerste pistool dat volledig met een 3D Printer te maken was. Toen de ontwerper de onderdelen als 3D objecten op het internet plaatste ontstond de angst dat over de hele wereld criminelen met plastic pistolen voor problemen zouden zorgen. Dat bleek mee te vallen. Feit is wel dat het zelf maken van een pistool nu mogelijk is, en dat de losse onderdelen niet lijken op een pistool.

Liberator

Meer dan metaal

De scanners op het vliegveld herkennen meer dan metalen voorwerpen en vloeistoffen. Daarnaast is er ook personeel die naar het gedrag van passagiers kijkt. Door recente aanslagen is duidelijk geworden dat problemen zich ook voor de scanners kunnen afspelen.

3D Print technologie wordt gelukkig meestal toegepast om de wereld beter te maken. Zo zijn er al veel patiënten geholpen met implantaten en geprint weefsel. Je kunt misschien een pistool of andere wapens printen, maar er zijn toch veel betere toepassingen te bedenken? Print Love, not War!

Reageer op Facebook

reacties

Related News

Copyrıght 2014 3DPrimeur.nl. All rights reserved.