3 Mislukte Crowd Funding Printers

Een 3D Print kan mislukken, goedkope consumenten printers hebben van tijd tot tijd kuren. Maar een completer 3D Printer die voor je ogen in rook opgaat is een ander verhaal. Hier zijn drie 3D Printers die via Crowd Funding werden gefinancierd en van droom transformeerde tot nachtmerrie.

 

NexD1 3D Printer

Next Dynamics wist het doel van €200.000 snel te behalen, vervolgens bleef de teller stijgen. Toen kregen de “backers” argwaan. De informatie vanuit de leverancier bleek niet betrouwbaar. Veel investeerders besloten hun investering te verlagen waardoor de teller snel een ton lager stond. Uiteindelijk besloot Kickstarter de campagne voortijdig te beëindigen.

 

Tiko 3D Printer

Tiko

Als iets te mooi lijkt om waar te zijn, is dat meestal ook het geval. De Unibody Tiko 3D Printer was een stijlvolle printer voor minder dan 200 euro. We schreven al eerder over deze Kickstarter campagne. Nadat de drie initiatiefnemers hun geld op de bank hadden staan maakte ze de ene na de andere twijfelachtige keuze. Uiteindelijk wisten ze een aantal 3D Printers uit te leveren, maar de kwaliteit van de printer was niet om over naar huis te schrijven. De meeste backers hebben nog steeds geen printer ontvangen.

 

Peachy 3D Printer

Huis

Het meest bizarre verhaal komt voort uit de Peachy Printer campagne. Dit zou een 3D Printer voor minder dan honderd euro moeten zijn. Uiteindelijk is het resultaat een prachtig huis in Canada geworden. Bedenker Rylan Grayston (een dubbelganger van acteur Seth Rogen) gaf aan dat zakenpartner David Boe een groot deel van de ruim $650.000 opgehaalde investering in de constructie van zijn huis had gestoken. Grayston besloot dit uit te leggen aan de investeerders via enkele bizarre YouTube video’s.

Investeren in Crowd Funding projecten is altijd een risico. Investeer alleen geld dat je kunt missen. Enerzijds komen er soms prachtige producten voort uit deze campagnes, anderzijds zijn er helaas veel ondernemers zonder ervaring actief, en soms zelfs regelrechte oplichters.

 

Reageer op Facebook

reacties

Related News

Copyrıght 2014 3DPrimeur.nl. All rights reserved.