Goedkoop 3D laten printen bij de HEMA

Warenhuis HEMA is ook in de 3D printing rage gestapt. Sinds kort is het mogelijk om sieraden en telefooncases te personaliseren om deze vervolgens betaalbaar te laten printen. Waar ze in de industrie al veel mee werken, moet nu ook in de winkel heel normaal worden.

3D printen toegankelijk gemaakt

HEMA is de eerste grote retailer die in deze techniek stapt. Het maakt daarmee het 3D printen toegankelijk voor de gewone consument. Je kan bijvoorbeeld al voor €12,95 een telefoonhoesje ontwerpen en 3D printen. HEMA werkt voor de productie van sieraden samen met Zazzy, een onderneming gespecialiseerd in 3D printen van sieraden.

3D printen heeft de toekomst

De HEMA woordvoerder benadrukt dat de service geen pilot is. “We zien dat 3D-printen absoluut een toekomst heeft en willen dit bereikbaar maken voor iedereen”, aldus de woordvoerder. In de toekomst wil HEMA meer producten aanbieden in de 3D webshop. Daarvoor wil HEMA met verschillende producenten samenwerken. Naarmate de technologie zich steeds verder ontwikkeld is de verwachting dat, mede door het instappen van grote retailers als de HEMA, 3D printen een vlucht zal nemen in de consumentenmarkt. 3D ontwerpen kunnen hierdoor op steeds meer plaatsen geprint worden.

Reageer op Facebook

reacties

Related News

Copyrıght 2014 3DPrimeur.nl. All rights reserved.