Hoe 3D Hubs mensen bij elkaar brengt

Het fenomeen 3D printing begint langzamerhand bekend te worden bij het grote publiek. Niet alleen begrijpen mensen wat je ermee kunt doen, ze willen ook daadwerkelijk de resultaten in huis halen. Maar de techniek van een 3D printer is voor velen toch net een stap te ingewikkeld of te duur om in huis te halen. Daarom is er 3Dhubs.com.

3Dhubs.com

3Dhubs.com

Hoe werkt 3D Hubs?

Op 3Dhubs.com worden mensen met een 3D printer gekoppeld aan mensen die graag een 3D print willen kopen. Je kunt zoeken naar particulieren en bedrijven bij jou in de buurt met de beschikking over een 3D printer.

Het gaat als volgt in zijn werk:
1. Upload een 3D ontwerp
2. Kies een locatie op de kaart
3. Plaats de bestelling
4. Betaal vooraf
5. Haal jouw print op

3Dhubs werkwijze

3Dhubs werkwijze

 

Hoe kom je aan een 3D ontwerp? Het is mogelijk dat je zelf al beschikking hebt over 3D software, dan kun je zelf naar hartenlust een ontwerp maken. Als je het liever makkelijk houdt ga je naar een site als Thingiverse of 123D Gallery en kies je daar een bestaand object.

Niet alleen het ontwerp is belangrijk, ook de materiaalkeuze. Je kunt op de site diverse filters instellen zodat je precies die printerdienst vindt die past bij jouw wensen. Kunststof, nylon en zelfs steensoorten zijn mogelijk. In diverse kleuren en kwaliteit.

3Dhubs Prints

3Dhubs Prints

De 3D Hubs community

Niet elke dienstverlener is hetzelfde. Dankzij gebruikservaringen kom je precies te weten of de kwaliteit en service die jij wenst geboden wordt. En natuurlijk is het prijskaartje ook belangrijk. Wanneer je de printdienst naar keuze heb gekozen betaal je. Die betaling wordt beheert door 3Dhubs.com tot jij zeker bent van de geleverde kwaliteit, dat is wel zo veilig. Paypal en creditcard worden geaccepteerd als betaalmiddelen.

Als de print klaar is kun je deze ophalen. Daarom is het belangrijk dat je kunt kiezen voor een printer bij jou in de buurt. Je kunt er trouwens wel voor kiezen om je print te laten bezorgen. Als er bijvoorbeeld geen dienst in de buurt is die aan jouw specifieke eisen kan voldoen.

Uiteindelijk is de gemeenschap zeer belangrijk. Hoe meer printdienstverleners er zijn hoe meer keuze bij jou in de buurt. En meer afnemers zorgen voor meer gebruikerservaringen zodat je geen (3D) kat in de zak koopt.

3Dhubs kaart

De website is internationaal georiënteerd maar Nederlandse printers zijn goed vertegenwoordigd. In de grote steden kun je genoeg dienstverleners vinden en de waarderingen zijn over het algemeen erg hoog. Helaas kun je bij de gebruikerservaringen (nog) geen foto’s zien van het resultaat, dat zou een review compleet maken. Ook zou een Nederlandstalige versie van de site een welkome toevoeging zijn, waardoor de drempel voor het Nederlandse publiek nog lager zou zijn.

Neem zelf eens een kijkje op 3Dhubs.com en laat jouw object printen, voeg jouw printservice toe aan de site of neem deel aan een discussie!

Reageer op Facebook

reacties

Related News

Copyrıght 2014 3DPrimeur.nl. All rights reserved.