WakingApp brengt CAD tot leven

3D Printing heeft Rapid Prototyping veel sneller, eenvoudiger en meer betaalbaar gemaakt. Een 3D print biedt een heel andere kijk op een 3D object zoals je die binnen CAD software niet kunt waarnemen. WakingApp heeft een oplossing bedacht waarmee 3D objecten in de computer beter gevisualiseerd worden via Augmented Reality en Virtual Reality waarmee 3D Printing voor een deel wordt vervangen.

wakingapp

 

AR en VR

AR staat voor Augmented Reality, het legt een virtuele laag over de realiteit. Met de juiste software kan een 3D object op een overtuigende wijze over een live camerabeeld worden weergegeven. Augmented Reality wordt weergeven via een smartphone of tablet met een bijbehorende app. VR staat voor Virtual Reality. Voor Virtual Reality is een headset nodig zoals de HTC Vive of een Samsung Gear VR. Door een headset te gebruiken zie je een complete virtuele 3D wereld. Voor CAD ontwerpers zijn deze technologieën ideaal om 3D objecten te visualiseren alvorens ze uit te printen. Dit maakt ontwerpen en productontwikkeling niet alleen sneller maar ook goedkoper.

Winkel

Autodesk

Elke 3D ontwerper, zeker professionals in de CAD industrie, kennen het bedrijf Autodesk en de software die ze maken. WakingApp werkt als Add-in voor Autodesk Fusion en Revit. Objecten in Fusion kunnen realtime over een videobeeld worden geprojecteerd, met animaties en interactieve onderdelen. Revit scènes zoals kantoorpanden kunnen door een VR headset worden bekeken. De software werkt via de Cloud op basis van het ENTiTi platform waarmee de technische eisen voor de apparatuur bescheiden blijven.

Augmented Reality

AR, VR en 3D Printing

Met WakingApp zullen er minder 3D Prints nodig zijn. Rapid Prototyping neemt nog steeds veel tijd in beslag en VR en AR technologie kan een goede aanvulling zijn voor 3D ontwerpers. Objecten en 3D omgevingen kunnen eerst virtueel worden bekeken, aangepast en uitgewerkt alvorens ze uit te printen.

 

Reageer op Facebook

reacties

Related News

Copyrıght 2014 3DPrimeur.nl. All rights reserved.