Top 3 gratis 3D software om objecten te ontwerpen

Ben je uitgekeken op de 3D modellen die je online kunt vinden? Of je hebt een goed idee voor een 3D object? Dan heb je software nodig om een ontwerp te maken. Helaas zijn 3D pakketten vaak ingewikkeld voor de beginner. Hier zijn drie gratis programma’s waarmee iedereen snel aan de slag kan met ontwerpen:

123D Sculpt

Gratis App voor Apple iOS en Android

123dsculpt

We hebben de 123D serie van Autodesk al vaker besproken. 123D Sculpt is kleien met een tablet. Het is heel eenvoudig om 3D objecten te modelleren. Hoewel je met de App allerlei soorten objecten kunt maken, is deze het meest geschikt voor zaken als een buste, een hoofd of een monstergezicht. Natuurlijke vormen dus. Je kunt ook kleuren toevoegen en foto’s als “texture”. De objecten zijn te exporteren en uit te printen.

TinkerCad

Gratis Internet App voor de browser

tinkercad

Dit programma is ook van Autocad maar met een andere insteek. Dit lijkt meer op traditionele Cad software waarbij je geometrische vormen gebruikt om objecten te bouwen. De resultaten zijn strakker dan de meer organische vormen van 123D Sculpt. Omdat de software in de browser werkt is het heel toegankelijk.

Sculptris

Gratis software voor Windows en Mac computers

sculptris

Dit programma lijkt een beetje op 123D Sculpt maar dan uitgebreider. Je kunt 3D objecten boetseren en inkleuren. Sculptris is een opstapje naar Zbrush, een professionele 3D modeller die veel gebruikt wordt in advertising en zelfs Hollywood. Met Sculptris leer je de basistechnieken van ontwerpen in 3D.

Deze drie pakketten zijn gratis te gebruiken, hebben ieder een eigen werkwijze en zijn gemaakt voor verschillende platforms. Daarmee kun je uitproberen wat het beste werkt voor jou, om vervolgens weer een stap verder te gaan met geavanceerde 3D software.

Reageer op Facebook

reacties

Related News

Copyrıght 2014 3DPrimeur.nl. All rights reserved.