Top 10 creatieve mogelijkheden van een 3D printer

Kan de menselijke creativiteit de technologische ontwikkeling bijbenen? In deze top 10 zie je hoe verschillende ontwerpers handig gebruik hebben gemaakt van 3D printers.

1. Een werkend geweer

3d-geprinte-geweer
Hoewel het wellicht gevaarlijk klinkt, is er al iemand die een werkend geweer heeft gemaakt. En het design staat gewoon op het web!

2. Een Japanse fluit

japanse-fluit-3d-print
Een fluit is zeker minder gevaarlijk dan een geweer. Er zijn zelfs al speciale modellen geprint met een laagje goud of brons.

3. Een cameralens

camera-3d-printen
De titel spreekt voor zichzelf, maar er zijn zelfs al mensen geweest die hier een unieke twist aan hebben gegeven met een 3D printer. Deze lens gebruikt acryl in plaats van glas en werkt gewoon!

4. Kindertekeningen printen

kindertekeningen-laten-printen
Een unieke manier om je kind’s tekeningen te bewaren voor later? Voor 99 euro kun je nu kindertekeningen laten printen en thuis gebruiken als trotse kunstwerk op zijn kamer.

5. Medische modellen


Er is altijd een nauwe verbintenis geweest tussen de medische wetenschap en techniek. Daardoor kunnen bijvoorbeeld chirurgen nu oefenen op 3D-modellen in plaats van op echte mensen en hebben doktoren een goedkoper alternatief om meer te leren over de menselijke anatomie.

6. Nieuwe kicks

schoenen-3d-printen
Met een beetje geduld is het zelfs mogelijk om je eigen schoenen te printen. Meet simpelweg je voeten op, maak een paar foto’s en creëer een schoen die perfect bij je stijl past! Feetz is een nieuwe webshop die dit mogelijk maakt.

7. Mobielhoesje printen

iphone-5-hoesje-3d-printen
Wie kent het niet: een gebroken scherm. Als je een beetje geluk hebt dan werkt je touch screen nog. De meeste beschermende hoesjes zijn echter saai en lelijk. Print daarom snel je eigen stijlvolle hoesje voor je mobiel. Dit voorbeeld is geïnspireerd op onze eigen beroemde kunstenaar Piet Mondriaan.

8. Android mascotte

bugdroids-3d-printen
Het beroemde Android figuurtje is een hot item bij Android liefhebbers. Door 3D printers zijn deze leuke poppetjes op maat te maken. Check hiervoor de Cubify website!

9. Bakkie pleur

koffie-mok-3d-printen
Tussen al dat printen door zul je vast wel trek hebben in koffie. Je kunt één van de beschikbare designs thuis uit printen en zo koffie drinken uit een unieke mok.

10. Kleding

3d-printen-kleding
Er zijn zelfs al mogelijkheden om kleding te printen! Nooit meer per ongeluk de verkeerde maat kopen. Bovendien is deze kleding volledig recyclebaar, is het minder arbeidsintensief en zijn er minder transportkosten.

Reageer op Facebook

reacties

Related News

Copyrıght 2014 3DPrimeur.nl. All rights reserved.