Spark, de nieuwe standaard in 3D printing?

Autodesk is al jaren toonaangevend met 3D software als Autodesk. De laatste tijd kwamen ze ook met steeds meer software en Apps om het creëren van 3D objecten eenvoudiger te maken, zoals de 123d Apps Design, Make en Catch. Nu introduceren ze een complete ontwikkelomgeving voor 3D toepassingen genaamd Spark.

Autodesk Spark

Autodesk Spark

Open Platform

Spark is een open platform voor professionele 3D printing doeleinden. Het gehele traject van planning, modelleren, opslag en uitvoer kan via het Spark platform worden beheerd en uitgevoerd. De software is als API te downloaden voor software ontwikkelaars waarmee je Spark in veel software pakketten terug zult zien. Onlangs werd bekend gemaakt dat Microsoft ook Spark in Windows 10 zal gaan integreren. Daarmee wordt een 3D object printen wellicht net zo eenvoudig als het printen van een Word document.

Printer niet meegeleverd

Autodesk Ember

Autodesk Ember

Autodesk heeft zelfs een bijpassende printer ontwikkeld genaamd Ember. Deze printer maakt gebruikt van een resin materiaal om gedetailleerde objecten mee te printen. Dit is een printer in de prijsklasse van 6000 dollar en dus niet gericht op de eindconsument, maar op de B2B klant. Het Spark systeem zal overigens ook compatibel zijn met andere 3D printers. Een bedrijf als 3D printer fabrikant Ultimaker, is ook een partner, evenals 3D Hubs, de Airbnb voor 3D printers.

Autodesk wil zich met Spark nestelen in het hart van 3D printing net zoals ze destijds het middelpunt van interieur ontwerp waren. Ze richten zich ook weer op de professionele wereld, maar introduceren een 3D printer waar kleinere ondernemingen wellicht ook budget voor vrij kunnen maken. Kortom, een grote naam in 3D design met grote ambities, Autodesk gaat van virtuele 3D objecten naar tastbare 3D printing.

Reageer op Facebook

reacties

Related News

Copyrıght 2014 3DPrimeur.nl. All rights reserved.