Shapeways: Made in Lampegat

Shapeways behoort tot de eerste en grootste 3D print dienstverleners op de markt. Ze bieden op een laagdrempelige manier de mogelijkheid om je eigen ontwerpen in 3D te printen. Shapeways is ook een stukje Hollands Trots aangezien één van de twee hoofdlocaties zich in Eindhoven (Lampegat voor Carnavalsvierders) bevindt.

Shapeways Evoluon

Shapeways 3D print van het Evoluon in Eindhoven

 

Shapeways; Hét platform voor 3D ontwerpen

Als je op de site komt zie je meteen allerlei kleurrijke foto’s van 3D prints. Er staan prijzen bij, je kunt een categorie kiezen, je voelt meteen; dit is een webwinkel en geen hobbysite. Je bent niet beperkt tot andermans ontwerpen, je kunt ook je eigen 3D object uploaden en laten printen. Je bent ook vrij in de keuze van materiaal. Als je niet zelf een ontwerp kunt maken is er ook een forum waar je op zoek kunt gaan naar een ontwerper. Shapeways verzorgd zelf geen ontwerpdiensten, hiervoor moet je direct contact opnemen met een ontwerper. Er is wel een pagina met uitleg over 3D software en een interessante 2D/3D converter voor platte vormen die via de browser direct te gebruiken is.

Shapeways Juwelen

Shapeways Juwelen

 

De ontwerpen die je op de site kunt vinden variëren van heel eenvoudig tot zeer gedetailleerd. De juwelen sectie bijvoorbeeld herbergt prachtige kunstwerkjes. Dankzij de uitgebreide materiaalkeuze kun je zelf bepalen in welke prijsklasse je iets laat printen. Er zijn overigens ook objecten die vrijwel identiek zijn aan producten in de winkel, maar een stuk prijziger zijn. Het is dan vooral bedoeld voor degene die op zoek zijn naar een “exclusieve” iPhone standaard. Vooralsnog ben je echter bij de Action toch een stuk goedkoper uit.

Het zijn met name de creatieve en geïnspireerde ontwerpen die tot de verbeelding spreken en echt de mogelijkheden van 3D printing laten zien.

Shapeways My Little Pony

Shapeways My Little Pony

 

Er is een flinke keuze aan materialen maar afhankelijk van het gekozen materiaal kan de prijs flink omhoog gaan. Shaperways verzend wereldwijd met uitzondering van Rusland.

Geld verdienen aan je creaties

Je kunt zelf ook geld verdienen aan de site. Je kunt jouw eigen ontwerpen te koop aanbieden. Als jij mooie sieraden kan ontwerpen of je hebt een geniaal voorwerp bedacht, kun je die op de site plaatsen en verkopen. Shapeways zorgt dan voor het printen.

Shapeways verkopen

 

Waar je bij Shapeways3D designs kunt laten printen, draait het bij Thingiverse om het downloaden van 3D objecten. Dit is een online winkel die het kiezen en bestellen van 3D ontwerpen kinderlijk eenvoudig maakt.

Ben je op zoek naar iets origineels? Ga op onderzoek en verras jezelf!

Reageer op Facebook

reacties

Related News

Copyrıght 2014 3DPrimeur.nl. All rights reserved.