De goedkoopste en meest betrouwbare 3D scanners

Je kunt 3D objecten online vinden, of zelf ontwerpen in een 3D pakket. Maar je kunt ook een 3D scanner gebruiken om bestaande objecten, voorwerpen, dieren of mensen te digitaliseren. Welk type scanner past het beste bij jouw situatie? We hebben de goedkoopste en meest betrouwbare 3D scanners voor je op een rijtje gezet.

3D Systems iSense 3D Scanner voor iPadiSense

Prijs: $499,-

Type: Handscanner

Deze scanner, van het bekende bedrijf 3D Systems, is specifiek ontwikkeld voor de iPad en de iPad Mini. De accessoire wordt op de iPad geplaatst en in combinatie met een App kun je objecten inscannen door er omheen te lopen. Het is een eenvoudige manier om voorwerpen te digitaliseren. Let wel op dat de nauwkeurigheid te wensen over kan laten bij onvoldoende licht. Deze 3D scanner moet het niet hebben van een ongelooflijk hoge resolutie, maar is wel ideaal voor de beginner.

XYZ Da VinciXYZprinting Da Vinci 1.0 AiO All-in-One 3D Printer

Prijs: $799,-

Type: All-in-one

Dit is de eerste all-in-one 3D printer en scanner op de markt. Met een prijskaartje van pakweg 800 euro een goede allrounder die overal goed in is, maar nooit de beste. Dit plug-and-play model is in feite een Da Vinci 1.0 met toevoeging van een scanner waarmee je objecten van 7,5 inch kunt scannen. Het is dus niet mogelijk om grote objecten of mensen te scannen. Voor kleiner werk waarbij perfectie niet noodzakelijk is haal je, voor een prijs van een low budget printer, een alleskunner in huis.

 

Fuel3D SCANIFY Handheld 3D ScannerFuel 3D

Prijs: $1500,-

Type: Handheld

Weer een handheld en ditmaal een op zichzelf staande 3D scanner met een goede kwaliteit, zeker gezien de aanschafprijs. Net als bij de meeste handheld scanners, baart oefening kunst en moet je rekening houden met het achteraf nabewerken van gescande objecten. Je kunt geen enorme objecten scannen maar het is wel mogelijk achteraf objecten samen te voegen op de computer.

Uiteraard zijn er zijn nog betere scanners op de markt beschikbaar, maar daar zul je je portemonnee voor moeten trekken. Als je eerst wilt experimenteren kun je de gratis App van Autodesk proberen, genaamd 123D Catch. Deze App maakt gebruik van jouw smartphone om full-color 3D objecten te scannen die je vervolgens kunt bewerken of uit kunt printen.

Reageer op Facebook

reacties

Related News

Copyrıght 2014 3DPrimeur.nl. All rights reserved.