Begin met 3D Printing: Gratis 3D scanner software

Dit is alweer het derde artikel in onze gratis-3D-software serie. Dit keer gaan we zelf objecten scannen. Omdat 3D scanners behoorlijk duur zijn hebben we twee gratis alternatieven voor je gevonden. Je hebt alleen een smartphone of tablet nodig.

scanning

123D Catch

Platform: Apple iOS, Android, Windows Mobile en Windows PC

De hele serie 123D apps zijn indrukwekkend, waaronder ook een volwaardige 3D scanner app. Bij deze app maak je eerst een serie foto’s van een onderwerp. Als je het voorwerp zoveel mogelijk kunt scheiden van de achtergrond behaal je de beste resultaten.

Je maakt een serie foto’s rondom het voorwerp, het is dus belangrijk dat het voorwerp stil staat, zit of ligt. Je moet ongeveer 20 foto’s maken voor een goed resultaat. Houd ook rekening met een egale belichting, buiten met daglicht werkt het beste.

De foto’s worden geüpload naar de server en verwerkt. Als het resultaat klaar is kun je die met de Meshmixer nog wat bijschaven. Het resultaat kun je zelf uitprinten of laten printen. Je kunt de objecten delen met anderen via het web platform waarin je een 3D weergave ziet van het object.

Trnio

Platform: Apple iOS

De uitleg voor 123D Catch is grotendeels van toepassing op Trnio. Alleen heeft Trnio twee manieren van scannen, waarbij je achteraf het object kunt “croppen”. Daarmee kun je de overbodige ruimte wegknippen. Hoewel de app iets simpeler lijkt zijn de resultaten van gebruikers vaak beter dan bij 123D Catch. Ook bij Trnio kun je de objecten downloaden, printen en delen met een eigen viewer.

Voor gratis apps zijn zowel 123D Catch als Trnio indrukwekkend en geven je een goede instap in 3D scanning. 123D Catch heeft als grootste voordeel dat je uit verschillende platformen kunt kiezen, Trnio werkt namelijk alleen op Apple iOS.

3d-scan-tablet

Reageer op Facebook

reacties

Related News

Copyrıght 2014 3DPrimeur.nl. All rights reserved.