Begin met 3D Printing: Gratis 3D objecten downloaden

Als je voor het eerst een 3D Printer hebt aangeschaft, of je bent geen held met 3D ontwerpen, kun je uitstekende objecten online vinden. Een aantal sites bieden allerlei objecten aan tegen betaling. Je kunt ook gratis en helemaal legaal ontelbare ontwerpen vinden. Hier zijn drie goede sites voor 3D print objecten:

Thingiversethingiverse

Op deze site vind je de grootste collectie aan gratis modellen, je raakt hier nooit uitgekeken. De objecten zijn gratis en beginners worden goed op weg geholpen om zelf ook te participeren. Naast kant-en-klare objecten is er ook een aparte categorie voor objecten die je zelf nog aan kunt passen.

 

 

YouMagineyoumagine

De keuze is hier een stuk kleiner dan bij Thingiverse maar de creativiteit van de ontwerpen maakt veel goed. De website is overzichtelijk en goed ingedeeld en biedt alle informatie die je maar kunt wensen. Misschien niet zo groot als de nummer één, maar zeker de moeite van het bezoeken waard. Zeker omdat deze objecten ook gratis te downloaden zijn.

 

Cults3D.comcults3d

Op deze website vind je een combinatie van gratis en betaalde objecten. Dit is een Franse site, de prijzen hanteren een BTW tarief van 20%. Het “vrije” Europese karakter is ook zichtbaar dankzij de Naughties categorie waar je allerlei erotische objecten en seks speeltjes kunt vinden. De preutse Amerikaanse sites bieden dit soort objecten normaal gesproken niet aan. Je moet wel even bevestigen dat je 18 jaar of ouder bent door “ja” te klikken.

 

Met deze drie sites kun je snel jouw collectie objecten uitbreiden en inspiratie opdoen om zelf nieuwe creaties te maken.

Reageer op Facebook

reacties

Related News

Copyrıght 2014 3DPrimeur.nl. All rights reserved.