3D printer software downloaden

Om 3D designs te maken heb je een 3D software pakket nodig. Het aanbod 3D programma’s is groot. Vele zijn duur, ingewikkeld en voornamelijk voor professionele toepassingen gemaakt. Er zijn echter ook gratis alternatieven die eenvoudiger in gebruik zijn. Veel 3D-printers stellen als eis dat een bestand in het SLT-format moet worden opgeslagen. 3DPrimeur heeft voor jou een overzicht gemaakt van 3D software om mee zelf aan de slag te gaan!

Google SketchUp
Dit 3D programma van Google maakt op een snelle en gebruiksvriendelijke manier mogelijk om 3D-tekeningen te maken. Een grote pluspunt is het uittrekken van vlakken met een eenvoudige push-pull techniek. Verder is het mogelijk om 3D-modellen aan Google Earth toe te voegen. Het is een uitstekende programma om mee te beginnen.

3DCrafter
3Dcrafter is een real-time 3D-modeling en animatie tool die een intuïtieve drag-and-drop aanpak heeft. De standaardversie van 3DCrafter is gratis.

Doedel Drie Deedoodle 3D software
Met Doedel Drie Dee kunnen zelfs kinderen een tekening tot leven zien komen. Het programma produceert 3D designs van tekeningen die direct geprint kunnen worden.

123designs
Een programma van Autodesk waarmee je vrij eenvoudig zelf 3D designs kunt maken. Van speeldgoed tot iPhone hoesjes, het is allemaal mogelijk. De software is ook als app te downloaden.

OpenSCAD
Dit programma is specifiek ontwikkeld om onderdelen mee te ontwerpen. Het is geschikt om 3D designs te maken van bijvoorbeeld machine onderdelen, en niet voor gelikte 3D computer animaties.

Print3D plugin
Dit programma bevat een aantal tools om direct vanuit een CAD-programma met een 3D-printer te printen. Het exporteren naar een STL-bestand en bewerken in een ander programma is niet meer nodig. Er bestaan Print3D versies voor Alibre Design, Inventor, Pro/Engeneer, SketchUp en SolidWorks. Mocht je met andere CAD-software werken dan is er nog een standalone versie.

Blender
Met de gratis software Blender zijn 3D-modellen te maken en af te spelen. Blender is een succesvol Nederlands product en heeft inmiddels al diverse prijzen gewonnen. De bediening is echter behoorlijk complex. De handleiding is online te downloaden.

Reageer op Facebook

reacties

Related News

Copyrıght 2014 3DPrimeur.nl. All rights reserved.